Peter Törnqvist

Peter Törnqvist

"Skepparlogg"

Vackraste utsikten på jobbet ? Här, på någon fartygsbrygga finns jag allt som oftast. På "bloggen" får du en liten sjöglimt - hälsa på vet´ja! Slå en pling så ses vi på skärgårdshavet.

V9 mars

På resaPosted by Peter Törnqvist Wed, March 02, 2016 18:31:09
Sportlov. Snabbis i Dalarna, elda och småmysa i Säl-stugan. Och så besök i Rommes backar. Slalomknän till kvällningen.
Torsd och fredag verkstad.
Lackar mot jul och på borgerligheten

På resaPosted by Peter Törnqvist Tue, December 16, 2014 02:09:50
Måste bara dryfta detta eländets elände, den nyliberala "lobotomeringen". Jag har inget till övers för den svenska borgerligheten som den agerat och agerar. Fyra partier som låser ett demokratiskt system utifrån lojalitet till varumärket alliansen. Vad jag hör i klartext; Vi har lovat våra väljare (ägandet) att alliansen är helig. Sekt mer än block. Den billiga arbetskraften är på plats. Socialförsäkringssystemen så försvagade att de sjuka, gamla och arbetslösa saknar tid och energi att krångla. Skatteresursen så reducerad att marknaden (vinstmål) kan styra produktionen av välfärd. Ägarna är säkrade, låneklassen låst i sin banks investering - nu återstår bara den folkvalda församlingen att avväpna. Politiken ska ju "inkräkta" så lite som möjligt i människors liv. Borgerlighetens kryptiska hållning till uppdraget som folkvald! Borgerligheten passar. Den ultimata blåsningen är nu ett faktum. Allianspartierna står vid sidan av och uppvisar ett häpnadsväckande förakt för den representativa demokratin. Cynismen i att låta antihumanisterna SD ras-hantera budgetomröstningen har resulterat i att den nyliberala söndringen får administreras av den icke borgerliga regeringen. Bekant nyliberal logik med outsourcat ansvar, i förlängningen vore ett nytt skatteavdrag i samma anda logiskt - RAS; Riksdagsaktiviter och Allianstjänster för Sverigedemokrater. Låt sen de bruna och röda strida om smulorna. Mission accomplished. Klotet ska förbrukas, låt oss ha lite roligt på vägen! Här är huvuddragen i Alliansens "inspirerande" drömmar, metalliskt har det ekat mellan Djursholm och Danvikstull; Ansvar! Ordning! Reda! Arbetslinje! Incitament! ?? Utanförskap! Hushållskonsumtion! Utförare! Ofantliga sektorn! Jobbskatteavdrag! Rut och Rot! Sänkta skatter! Sänkta skatter! Sänkta sk.. Jag undrar om jag är marsian eller nåt.. Är det inte självklart för alla som bryr sig..? Vem har lagt sin demokratiska röst på ett samhälle utan mål? Ett tillstånd som kräver fortsatt spekulation i bostäder, större (i eller utan arbete) och billigare arbetskraft, mer och fler mutor till marknadsdominanter och som beskriver offentlig kraft som Stalin-Ebola.. Det man producerar är privata sedelbuntsbyggen, vad vet man om såna? Jo, är som vackrast obeskattade och slutar i pyramidekonomins logik gärna invid en toastol. Allianspartier! Även en besviken minoritet är folkets företrädare, respektera demokratin! Sveriges ledning kan inte outsourcas. Ni får gärna driva privatisering av allt från liggsår till trafikpoliser, men riksdagen är inte platsen för varumärken och delårsrapporter. Ta avprogrameringskonsulter till hjälp, ni kan, ni vågar! Utan sekt och blockidiotin är SD ett femprocentsparti.
Livet

På resaPosted by Peter Törnqvist Fri, August 10, 2012 01:41:27

Inget är längre som förut! Det här är enda gången jag skriver och berör mitt livs största utmaning och sorg på den här platsen. 7'e juni 2012 är ristat i sten och hjärta som förlusten av motivation, mål, existens, tro, samhörighet, tid, delaktighet och livskraft.

I ett sekundskeende hände det som ingen mardröm kunnat beskriva - jag miste min dotter.

Johanna blev 17 år och 7 månader.

Hon stod på tröskeln till sitt efterlängtade vuxna liv med visioner och drömmar, stark som Usain Bolt på 200 m i vissa lägen och tvivlande som den objudne gästen ibland. Johanna! Mitt livs mest självklara kärlek som sen du var 1 timme gammal funnits vid min sida... Första barnet - en overklig lycka! Nu är förtrollningen bruten och så grymt bortom räddning. Livet, så satans skört!

Hur kan det vara sant? Ena dagen bara självklart, nästa dag bara smärta och intet... Jag kommer förmodligen aldrig att upphöra söka din själ bakom nästa hörn, jag vet men fattar inte ändå - någonstans måste jag ju kunna träffa min älskade dotter... nåt annat går ju inte!? Eller? Du hälsar i alla fall på i drömmen - kom ofta snälla!

Att återta förmågan att se nya mål, ny motivation, ny existens, ny samhörighet, ny tid, ny delaktighet och att skapa ny livskraft är det som väntar - en dag i taget.

Att låta Johannas livskraft, energi, övertygelse, hängivenhet och välvilja leva vidare i oss - se allt hon gett och vi haft tillsammans - försöka känna tacksamhet för åren hon varit hos oss trots sorgen över hennes förlorade framtid.

2 månader har gått och all energi och tid har i sommar gått till familjen och det som följt efter katastrofen. Älskar min käre son Valter! Får hitta den nya framtiden för mig och min fru Maria - tillbaka finns inte.

Älskar dig Johanna - min Ängel!

-------------------------------------------JOHANNA 1994-2012--------------------------------------